Helyi klíma stratégiák kidolgozása, valamint klímatudatosságot erősítő szemléletformálási programok megvalósítása Türjén - KEHOP-1.2.1-18-2018-00168

eu kohezios logo

Helyi klíma stratégiák kidolgozása, valamint klímatudatosságot erősítő szemléletformálási programok megvalósítása Türjén

Türje Község Önkormányzata 100%-os, vissza nem terítendő támogatás keretében 8,4 millió forintot nyert a Széchenyi 2020 keretében megjelent „KEHOP-1.2.1-18 Helyi Klímastratégiák kidolgozása valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformálás” című pályázati kiíráson. A KEHOP-1.2.1-18-2018-00168 azonosító számú, 8 434 800 Ft összköltségű projekt keretében beszerzésre kerül egy Steora Standard okospad. Helyi klímastratégia készül, valamint akcióprogramok keretében felhívják a lakosok figyelmét a klímaváltozás jelentőségére és fórumokkal tájékoztatókkal segítik a környezeti szemléletformálás megvalósításában.
A beruházás várható befejezési dátuma: 2020. október 30.

A projekt keretében átfogó programsorozattal kívánják elérni a helyi intézményi szereplők, a lakosság, valamint a gyerekek szemléletformálását. Ehhez tájékoztató workshopokat, fórumokat tartanak, a gyerekek részére kreatív és játékos foglalkozásokat szerveznek.
A megvalósítás során nagy hangsúlyt fektetnek a mind a médiában, mind az írott sajtóban való megjelenésre. Előbbi esetén a projektet teljes mértékben elérhetővé és megismerhetővé teszik a községek honlapján. Utóbbi esetén a térségi jelentős magazinokban tesznek közzé cikkeket.

Az okospadok elsődleges funkciója, hogy a pad körüli klíma adatokat gyűjti és ezzel hozzájárul a környezet klíma változásainak nyomon követéséhez. Napelemes rendszerrel működik, ami a jelenlegi fejlettség alapján a legkörnyezetkímélőbb technológia, ezen felül alkalmas bármilyen elektronikai eszköz kábeles és kábel nélküli töltésére alkalmas, valamint internethozzáférést biztosít a felhasználók számára.

A környezeti szemléletformálás minél hatékonyabb érvényesülését segíti a „ÖkoHős Kihívás” nevű mobilapplikáció.

A projekt megvalósítása kapcsán érdemes figyelemmel kísérni a turje.hu weboldalt, ahol minden információ egy helyen megtalálható, továbbá a programsorozathoz kapcsolódó részvételre is lehetőség nyílik!

További információ:
Köllisné Bubernik Andrea Valéria
Tel.: 0630 2286463
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Kategória: