Türjei Háziorvosi rendelő infrastrukturális fejlesztése TOP_PLUSZ-3.3.2-21-ZA1-2023-00010

MFF kedvezményezetti infóblokk 1

A projekt címe: Türjei háziorvosi rendelő infrastrukturális fejlesztése

Projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-3.2.2-21-ZA1-2023-00010

Kedvezményezett neve: Türje Község Önkormányzata

A szerződött támogatási összeg: 36 972 436 Ft

Támogatás mértéke: 100 %

A projekt fizikai befejezésének tervezett időpontja: 2024.08.31.

Projekt fő helyszíne: 8796 Türje Szabadság tér 16 hrsz 14/2.

A projektről

  • Az egészségügyi alapellátás fejlesztésének fontosságát az adja, hogy ez a szint képes leginkább elvégezni az alapvető szűrővizsgálatokat és egészségügyi állapotfelméréseket, ezáltal kiemelt szerepe van a prevencióban a lakosság közvetlen környezetében. A háziorvosi praxisokban történik a legtöbb orvos-beteg találkozás, ami a betegellátás mellett lehetőséget adhat betegségmegelőzésre is.
  • A fejlesztés az intézmények szolgáltatásainak és infrastrukturális feltételeinek korszerűsítését, a hozzáférés egyenlőtlenségeinek mérséklését célozza. Ezzel segítve a lakosság egészségben eltöltött életéveinek a növekedését, a megelőzést, a korai felismerést, a korai fejlesztést, az egészséges fejlődést, az életminőség javítását és a munkaképesség mielőbbi visszaállítását.

Részletes tájékoztató

Türje Község Önkormányzata fontosnak tartja a helyi közszolgáltatások fejlesztését, alapvető feladatának tekinti az egészségügyi alapellátás helyben történő biztosítását, az ehhez szükséges infrastrukturális háttér biztosítását. A Türje Szabadság tér 16. szám alatti háziorvosi rendelő épületének épületszerkezeti felújítása 2011-ben megtörtént.  A fenntarthatóság, a klímasemlegesség, az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése elvek szem előtt tartása mellett megvalósul az épület energetikai korszerűsítése. Megújuló energetikai felújítás napelemek felszerelésével, épületgépészeti beruházás a fűtési és hűtési rendszer korszerűsítésével hőszivattyúval és inverteres klímával. Ezen kívül az épület villamoshálózatának fejlesztése, a villámvédelem kiépítése, akadálymentes parkoló kialakítása, udvar felújítást, infokommunikációs akadálymentesítést, eszközbeszerzéseket tartalmaz a projekt.

Vállalt indikátor értékek:

Az új vagy korszerűsített egészségügyi ellátó létesítmények éves felhasználói: 1876

Fejlesztéssel érintett egészségügyi alapellátást nyújtó szolgáltatások száma: 2

Eredmények – kor elvárásainak megfelelő korszerű energetikai mutatókkal rendelkező épület, javul a helyi közszolgáltatások színvonala, a megújuló energiaforrások alkalmazásával az épület fenntartási költségei csökkennek, segíti a szemléletformálást. A fejlesztés hozzájárul a településen található középületek megjelenéséből, infrastrukturális eltérésekből adódó jelentős különbségek csökkentéséhez, az egységes településkép kialakításához. Hozzájárul az esélyegyenlőség biztosításához. Segíti a prevenciót a szűrővizsgálatokon való aktívabb részvételt, hozzájárul a megelőzéshez, javítja az életminőséget.

 

orvosirendelo

Kategória: