Hivatalos sajtóközlemény

Cím: Türjei Közös Önkormányzati Hivatal épületének energetikai fejlesztése

2018/10/30

Türje Község Önkormányzata az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című felhívásból a támogató döntése alapján 40,75 millió Ft, 100 %-os intenzitású vissza nem térítendő támogatásban részesült. A projekt célja a Türjei Közös Önkormányzati Hivatal hatékonyabb energiahasználatának, racionálisabb energiagazdálkodásának elősegítése. A beruházás a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését szolgálja.

Az épület energiahatékonyság-központú fejlesztése a megújuló energiaforrások fokozott bevonásával, külső határoló szerkezeteik korszerűsítésével, a hőszivattyú rendszerek telepítésével és hőközlő rendszerre kötésével valósult meg. A fejlesztés eredményeként elért üvegházhatású gázok becsült éves csökkenése 30,15 CO2 egyenérték (t).
A munkálatokat a kivitelező 2017. november 24.-én a munkaterület átadás–átvétellel megkezdte. A kivitelezés 2018. március 29.-én sikeres műszaki átadás-átvételi eljárás keretében került átadásra.
A projekt keretein belül elkészült egy képzési anyag, mely az épületet használók részére tartalmaz tájékoztatást az alkalmazott megoldásokról, a helyes üzemeltetés szabályairól, valamint a beruházás környezeti hozadékairól.
A projekt befejezésének időpontja: 2018.10.31.

A fejlesztés eredményeként a felújított épülettel költséghatékony és fenntartható üzemeltetési feltételek biztosítottak a hivatal épületében. A jogszabályi előírásokon alapuló szakmai munka, ügyfélbarát környezet, a dolgozóknak megfelelő munkafeltételek megteremtése megvalósult.
Hivatalhoz illő rendezett környezet fogadja az épület látogatóit.

A „Türjei Közös Önkormányzati Hivatal energetikai korszerűsítése” megnevezésű TOP-3.2.1.-15-ZA1-2016-00035 azonosítószámú projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A projektről bővebb információt a www.turje.hu oldalon olvashatnak.

Türje Község Önkormányzata
8796 Türje Szabadság tér 9.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

<< vissza