Kezdőlap Településünkről Nevezetességek

Türje és Környéke Szociális Társulás szolgáltatások fejlesztése

A projekt címe: Türje és Környéke Szociális Társulás szolgáltatás fejlesztése
Projekt azonosítószáma: TOP-4.2.1-15-ZA1-2016-00020
Kedvezményezett neve: Türje, Batyk, Dötk, Pakod és Szalapa Községek Szociális Önkormányzati Társulás
A szerződött támogatási összeg: 3 800 000 Ft
Támogatás mértéke: 100 %
A projekt fizikai befejezésének tervezett időpontja: 2017.12.31.

A projektről

A felhívás célja: a helyi szinten elérhető, megfizethető, fenntartható és magas színvonalú önkormányzati közszolgáltatások biztosítása, kiemelten a szociális alapszolgáltatás területén, megteremtve a szolgáltatásnyújtás megfelelő infrastukturális feltételeit.

A projekt keretében a két alapellátás megújítása, fejlesztése a cél, a társulást fenntartó településeken.

A projekt konkrét célja: a Társulás eszközbeszerzéseket tervez a szociális étkezés és a házi segítségnyújtás hatékony, színvonalas korszerű ellátása érdekében.

A fejlesztéssel a házi segítségnyújtás és a szociális étkezés minőségi feltételeinek javulása biztosított, nő az ellátás hatékonysága, több időt fordíthatnak a gondozónők a tényleges segítésre gondozásra, korszerű eszközökkel biztosított a pontos információk a gondozott állapotáról, nő az idősek biztonságérzete,
A megvalósult fejlesztéssel segítjük a helyi idős emberek lakókörnyezetükbe maradását, ugyanakkor csökken a családi hozzátartozói teher, amit az otthoni ellátás ró az emberekre.

Tervezett eszközbeszerzések:
12 db női kerékpár, 1 db robogó - a településen belüli nagy távolságok miatt..
8 db vérnyomásmérő, 8 db vércukormérő, 8 db idegstimuláló, 4 db izommozgató: a korszerű eszközökkel, gyors és pontos információt kap a gondozónő az idős ember állapotáról, és időben tudja a megfelelő lépéseket megtenni.
A Informatikai eszközök: 4 db laptop, 1 db nagy teljesítményű fénymásoló, 3 db multifunkcionális készülék, 1 asztali számítógép, monitorral, programmal. A hatékony, gyors jelentés készítés érdekében szükséges az IKT eszközök beszerzése.

biciklik

 Befejeződött a szociális alapellátások fejlesztése a Türje és Környéke Szociális Társulásnál