Kezdőlap Hírek SZOC-15-ALT-KKA-2-0236 - "Szociális Agrárgazdálkodási - Szociális Földprogram 2015."

SZOC-15-ALT-KKA-2-0236 - "Szociális Agrárgazdálkodási - Szociális Földprogram 2015."

nrszh

foldprogram4Türje Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából kiírt, a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal által meghirdetett „Szociális Agrárgazdálkodási - Szociális Földprogramra” melyre 700 000 Ft támogatást nyert el.
Program időszak: 2015. március 26 – 2016. június 30.

A megvalósítás helyszíne: Türje település.

Együttműködő partnereink:
  - Türjei Roma Nemzetiségi Önkormányzat
 
Célcsoport: Türje település hátrányos helyzetű csoportja, különös tekintettel a roma lakosságra

A program célja támogatni és fejleszteni a rászoruló családok megélhetését, hozzájárulni az életminőségük javulásához, növelni a bevont családok önálló egzisztenciateremtési esélyeit. Az itt élő hátrányokkal sújtotta társadalmi csoportokhoz tartozó családok megélhetésének támogatása, életminőségének javítása, hozzájárulni a hátrányok mérsékléséhez, a helyi jólét javításához. Türje településen az országos átlagnál magasabb a nyilvántartott álláskeresők aránya a munkavállalási korú népességhez viszonyítva.

A célcsoport sajátos igényeit figyelembe véve a program megvalósítása során csökken az élelmiszerre szánt kiadásuk ezáltal nő az önfenntartó képességük.

A résztvevőknek lehetőségük nyílt a baromfi tenyésztésre, mellyel hosszú távon csökkenthetik az élelmiszerre fordított költségüket, rendszeresen juthatnak tojáshoz illetve az állomány fiatalításával húshoz, ami jelentős megtakarítás eredményez. A megtakarított összeget a családok takarmányra fordíthatják, amivel hosszú távon is folytatható lesz a program.

A közösségi kert kialakításával, a művelésbe vont területek növelésével a termesztési idényben folyamatosan friss zöldséggel lesznek a családok ellátva. A megművelt földeken a gazdálkodás a következő években is biztosított lesz.

A program képekben: 

foldprogram1 k

 

 

foldprogram2 k

foldprogram3 k

foldprogram5 k

foldprogram6 k