Kezdőlap

Hírek

arculati kézikönyv

 

                                                         M E G H I V Ó

 

A helyi önkormányzatokról szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 54.§-ában foglaltakra figyelemmel

 Türje Község Önkormányzata Képviselőtestülete Településképi Arculati Kézikönyv elkészítéséről döntött, ezért egyeztető fórumot tart.

 

                                                                 2017. szeptember 8-án (pénteken)

                                                                             16,00 órai kezdettel.

                                                                                 Helyszíne:

                                                                    Művelődési Ház nagyterme

                                                                    Türje, Szabadság tér 17.

  A fórum során a választópolgárok és a helyi civil szervezetek képviselői közérdekű kérdéseiket, javaslataikat a képviselő-testületnek, valamint a Városökológia Bt. ügyvezetőjének, pályázati szakértőjének tehetik fel, mondhatják el.

 

Véleményük fontos számunkra!

  

 Mindenkit szeretettel várunk!

 

 Türje, 2017. augusztus 31.

 

                                                                                                               N a g y  Ferenc László

 

                                                                                                                     polgármester

 

 

 

Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

 

Testvértelepülési programok és együttműködések

1956 1

 

Türje Község Önkormányzata pályázati támogatást nyert a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által lebonyolított „Testvértelepülési programok és együttműködések” támogatására kiírt pályázat keretében  megvalósuló „Határtalan értékeink” című programjára.

A program célja Türje község és az erdélyi Gyergyóalfalu község testvér – települési jó kapcsolatának erősítése, a községek hagyományainak és kultúrájának bemutatása, fenntartható tudás kapacitás fejlesztése. A településeken élők történelmi, hagyományos, kulturális és természeti értékeinek megismerése, a helyi értékek ápolása és népszerűsítése. A testvér- települések közötti közösség élet színesítése, gazdagítása, a társadalmi szereplők együttműködéseinek erősítése, a közös programok számának növelésével, a helyi vonzerők kölcsönös bemutatásával. A programok egyik eleme a két település helyi kulturális, történelmi, természeti és hagyományos értékeinek összegyűjtése, leírások, fényképek készítése, kiállítási anyaggá formálása. A határon innen és túli kulturális programokon történő kölcsönös megjelenések növelik a nemzeti identitástudatot, erősítik a közös gyökerekkel rendelkező lakosság összetartozását. 

Projekt tevékenység:

Helyi értékek gyűjtése és dokumentálása Türjén és Gyergyóalfaluba
Rendezvényen részvétel             Gyergyóalfalu Szent István napok
Türje Szüreti felvonulás
Kiadvány készítése „Határtalan értékek” címmel

A pályázat adatai:

A pályázat azonosítója: TTP-LP-1-2016-1-000114

Az elnyert támogatás összege: 1 000 000 Ft

1956 2

1956-os türjei büszkeségpont építése

emlek mu

 

Az emlékmű megvalósítását az 1956-os Emlékbizottság megbízásából a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány által kiírt „Büszkeségpontok” nyertes pályázata tette lehetővé. A támogatás „A magyar szabadság éve” elnevezésű programsorozat keretében valósul meg.


Célunk, hogy méltóképpen megőrizzük a forradalom és szabadságharc emlékét, az emlékmű hozzájáruljon a társadalmi emlékezet ébren tartásához, valamint a közös értékeken, múlton és kultúrán alapuló magyar közösségi identitás erősítéséhez.


Az emlékmű alkotója: Reneszánsz Zalaegerszeg Kőfaragó Kft., Horváth Gábor kőfaragó
A beruházás eredményeképpen a helyi közösségnek lehetősége lesz emlékezni, az 1956-os forradalom és szabadságharc során mutatott magyar összefogás fontosságát erősíteni.

A pályázat adatai:
A pályázat azonosítója: KKETTKK-56P-02-0407
Az elnyert támogatás összege: 4 936 617 Ft
Beruházás értéke összesen: 5 485 130 Ft
Beruházás látványterve:


kep0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vágányzár

e

SZOC-15-ALT-KKA-2-0236 - "Szociális Agrárgazdálkodási - Szociális Földprogram 2015."

nrszh

foldprogram4Türje Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából kiírt, a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal által meghirdetett „Szociális Agrárgazdálkodási - Szociális Földprogramra” melyre 700 000 Ft támogatást nyert el.
Program időszak: 2015. március 26 – 2016. június 30.

A megvalósítás helyszíne: Türje település.

Együttműködő partnereink:
  - Türjei Roma Nemzetiségi Önkormányzat
 
Célcsoport: Türje település hátrányos helyzetű csoportja, különös tekintettel a roma lakosságra

A program célja támogatni és fejleszteni a rászoruló családok megélhetését, hozzájárulni az életminőségük javulásához, növelni a bevont családok önálló egzisztenciateremtési esélyeit. Az itt élő hátrányokkal sújtotta társadalmi csoportokhoz tartozó családok megélhetésének támogatása, életminőségének javítása, hozzájárulni a hátrányok mérsékléséhez, a helyi jólét javításához. Türje településen az országos átlagnál magasabb a nyilvántartott álláskeresők aránya a munkavállalási korú népességhez viszonyítva.

A célcsoport sajátos igényeit figyelembe véve a program megvalósítása során csökken az élelmiszerre szánt kiadásuk ezáltal nő az önfenntartó képességük.

A résztvevőknek lehetőségük nyílt a baromfi tenyésztésre, mellyel hosszú távon csökkenthetik az élelmiszerre fordított költségüket, rendszeresen juthatnak tojáshoz illetve az állomány fiatalításával húshoz, ami jelentős megtakarítás eredményez. A megtakarított összeget a családok takarmányra fordíthatják, amivel hosszú távon is folytatható lesz a program.

A közösségi kert kialakításával, a művelésbe vont területek növelésével a termesztési idényben folyamatosan friss zöldséggel lesznek a családok ellátva. A megművelt földeken a gazdálkodás a következő években is biztosított lesz.

A program képekben: 

foldprogram1 k

 

Bővebben...

További cikkeink...